Vybrali sme TOP 7 kníh o fyzioterapii. Ktoré sú to?

Na začiatku by sme chceli podčiarknuť, že čítanie má mnoho benefitov, vďaka ktorým sa túto príjemnú činnosť naozaj oplatí vykonávať čo najpravidelnejšie. Čítanie znižuje stres, zlepšuje spánok a vzťahy, zvyšuje inteligenciu, znižuje depresiu,  udržuje mozog v kondícii a v neposlednom rade prehlbuje vedomosti.

Fyzioterapeutické knihy

Tak ako každý odbor, aj fyzioterapia knihy využíva. Študenti fyzioterapie potrebujú odbornú literatúru na štúdium a získanie nových teoretických poznatkov, aby ich neskôr mohli využívať v praxi. Získaním titulu však úsilie nekončí. Vyštudovaní fyzioterapeuti sa potrebujú vzdelávať počas celého života a zvyšovať tak svoju odbornosť. Fyzioterapeutické knihy im pomáhajú prehlbovať už získané vedomosti. Verejnosť, ktorá sa o fyzioterapiu zaujíma, tiež nájde na papierových stránkach odbornej literatúry rôzne zaujímavosti, ktoré obohatia jej vedomie.

Možno vás bude zaujímať týchto 7 kníh o fyzioterapii

1. Základy fyzioterapie

Zvýšenie požiadaviek na prácu fyzioterapeutov a nové trendy v študijnom odbore fyzioterapia podnietili autorku Kamilu Kociovú vypracovať nové učebné texty zodpovedajúce požiadavkám a nárokom doby. Učebnica je zhrnutím už existujúcich kvalitných informácií a doplnením nových informácií a skúseností. Táto publikácia je určená študentom I. stupňa vysokoškolského vzdelávania v odbore fyzioterapia. Obsahuje historický vývin fyzioterapie na Slovensku a tiež základné fyzioterapeutické postupy a metódy pohybovej liečby.

2. Praktická kinezio terapia

Autorka Magdaléna Hagovská spolu s kolektívom vytvorili vysokoškolskú učebnicu. Je prepracovanou, opravenou a rozšírenou publikáciou pôvodného textu skrípt. Učebnica obsahuje obrázkové prílohy, na základe ktorých študenti dokážu lepšie pochopiť uvádzané liečebné metódy.

3. Klasické masáže

Stanislav Flandera napísal túto knihu s cieľom vytvoriť pomôcku pre študentov a absolventov kvalifikačných masérskych kurzov. Keďže masáže sa bežne využívajú vo fyzioterapii, kniha je vhodná aj pre študentov tohto odboru. Titul obsahuje bohatú fotodokumentáciu, užitočné informácie, základy anatómie pre masérov a úvod do psychológie pre dotykové povolania.

4. Anatómia pre športovcov I a Anatómia pre športovcov II

Obe učebnice vytvoril Alexander Binovský. Knihy sú určené pre študentov telesnej výchovy a športu, ale aj študentov trénerských kurzov pre všetky športy, športových trénerov, rehabilitačných pracovníkov, fyzioterapeutov a pre ľudí zaoberajúcich sa pohybom. Prvý diel je zameraný na pohybový systém, zatiaľ čo druhý sa zaoberá anatomickým opisom orgánových sústav.

5. Regenerácia v športe

Viktor Bielik vychádza z komplexného prehľadu literárnych prameňov, z vedeckých štúdií a praktických skúseností v oblasti regenerácie. Obsah knihy je zameraný na rozšírenie poznatkov z oblasti fyziológie človeka a regenerácie. Môže slúžiť študentom, trénerom a regeneračným pracovníkom.

6. Tejpovanie

Tejpovanie je mimoriadne populárnou metódou boja proti bolestiam svalového aparátu. Daniel Weiss vytvoril príručku, ktorá vás naučí aplikovať tejpy od hlavy až po päty. Kniha vás zoznámi s jednotlivými druhmi tejpov, poskytne vám viac ako 200 obrázkov a prehľadný návod, ako pri tejpingu postupovať.

7. Fyzikálne terapie

Jiří Poděbradský moderným spôsobom predkladá súhrn fyzikálnej liečby a algoritmus jej racionálneho predpisovania. Kniha je vhodná pre lekárov aj fyzioterapeutov. Pri každom účinku fyzikálnej terapii je formou diagramov naznačená rozvaha vedúca k výberu optimálnej formy terapie. V špeciálnej časti sú uvedené jednotlivé druhy fyzikálnej terapie pre potrebu sústavného štúdia. Učebnica je vhodná pre bakalárske aj magisterské štúdium. Kniha navyše obsahuje 18 schém, ktoré sú užitočné v bežnej každodennej lekárskej a fyzioterapeutickej praxi.

Príďte sa poradiť zdarma >>>>