Pomôcky na správne sedenie: Mckenzie valček, Spinergo stolička a omnoho viac

V dnešnej dobe má väčšina z nás sedavé zamestnanie. Pritom sedieť často a dlho nie je normálne. Žiadne sedenie nie je zdravé, ak v rovnakej polohe strávime viac ako 30 minút. Dlhodobé sedenie na klasickej stoličke prináša veľa negatívnych dopadov na chrbticu a zdravie človeka. My dnes priblížime niekoľko rehabilitačných pomôcok na správne sedenie, aby sa zabránilo poškodeniu chrbtice a podporilo sa dokonalé držanie tela. Všetky pomôcky prispievajú k správnemu sedeniu, napomáhajú vzpriamenému sedeniu. Zlepšujú rovnováhu a celkový postoj tela, pôsobia ako prevencia proti bolestiam chrbta a platničiek.

Original McKenzie Lumbar roll

Drieková opierka alebo Mckenzie valček poskytuje oporu pre driekovú chrbticu. Je nevyhnutná pre ľudí s problémami v dolnej driekovej chrbtici. Je ideálna predovšetkým pre sedavé zamestnania a šoférovanie. Pri správnom používaní znižuje tlak na medzistavcové platničky chrbtice a predchádza vzniku bolestí chrbtice.

Spinergo stolička

Zdravá stolička Spinergo umožňuje ľuďom aktívne sedieť. Sleduje pohyby tela a tým vyrovnáva chrbticu a panvu. Vďaka tomu optimálne podporuje zdravé držanie tela. Neustály pohyb posilňuje svaly, odstráni bolesti chrbta a šije. Zdravotné Spinergo stoličky predstavujú najzdravší spôsob sedenia.

Stolička Neseda

V stoličke NESEDA sa spája kombinácia funkčného dizajnu, kvalitných materiálov a prémiového spracovania. Stolička umožňuje vystriedať 5 až 6 polôh sedenia, v ktorých sa dá pracovať.

Dynamická podložka

Slúži ako vankúš na sedenie, alebo podsedák bez použitia operadla. Využiť sa dá na krátkodobé či dlhodobé sedenie, ale aj na cvičenie. Pri krátkodobom sedení posilňuje chrbtové svaly. Pri dlhodobom pomáha zlepšovať správne držanie tela. Sedenie na podložke núti svaly pracovať, odbremeňuje od námahy chrbticu, platničky, stavce a má rehabilitačné účinky. Balančná plocha podložky umožňuje posilňovať svalstvo dolných končatín.

Fit stolička

Ide o novinku vyvinutú nielen pre správne držanie tela pri sedení, ale zabezpečuje aj úľavu a zmiernenie bolestí chrbta. Má zabudovanú vyberateľnú loptu, na ktorej sa dá cvičiť ako na fit lopte či sedieť na nej ako na stoličke. Má odolnú a pevnú konštrukciu a uzamykateľné kolieska. Zabezpečuje pohodlné sedenie a znižuje bolesti ramien. Vďaka tejto stoličke svaly pracujú na posilnení a správnom držaní tela.

Fit lopta

Určená na rehabilitáciu tela, cvičenie alebo aktívne sedenie. Prispieva k zlepšeniu kondície a koordinácie, posilňuje chrbtové svalstvo. Zvyšuje pohyblivosť kĺbov a kostí. Je zo špeciálneho materiálu, ktorý zabraňuje úniku vzduchu z lopty pri prasknutí alebo mechanickom poškodení a poskytuje dobrú priľnavosť lopty k zemi. Použiť sa dá všade. Pri domácom cvičení, na liečbu bolesti chrbta, športovaní, vo fitness centrách alebo pri fyzioterapii. Je ideálna náhrada za stoličku.

Chrbtová opierka

Produkt na zmiernenie chorôb, má pozitívny vplyv na chrbticu a zabezpečuje jej správne zarovnanie pri sedení. Vďaka ergonomickému materiálu pomáha počas dlhého sedenia na stoličke zaisťovať správnu polohu chrbtice. Podporuje rehabilitáciu a znižuje bolesť spôsobenú dlhým sedením. Jej tvar umožňuje úplnú oporu chrbtice bez toho, aby bol na ňu vyvíjaný tlak. Vďaka zúženiu v hornej časti je zabezpečený voľný pohyb paží a rúk. Zúženie v dolnej časti zabezpečuje bezproblémové uchytenie k bokom tela. Gumený pásik na zadnej strane slúži na to, aby sa opierka na stoličke nepohybovala. Používať sa dá v práci, doma, či na sedadle v aute.

Prečítajte si tiež:

Správne držanie tela: Skúste tieto 3 účinné cviky na spevnenie chrbta Sila postoja alebo rýchle tipy k správnemu držaniu tela 5 rehabilitačných pomôcok, ktoré pomáhajú našim pacientom

Tieto cviky v práci vám zachránia chrbticu

Príďte sa poradiť zdarma >>>